Iets gemist? Check de top-10 artikelen uit 2019

Belastingvrij sparen tot €440.000, geld uit stenen halen en de richting van de hypotheekrente. Een voorbeeld van de meest populaire onderwerpen uit 2019. Ook wij mengen ons in de gebruikelijke eindejaars toplijstjes. Onderstaand de artikelen waar de meeste aandacht naar uitging. Controleer of je iets gemist hebt.

Bij het samenstellen van de top-10 hebben we het aantal lezers meegenomen, plus de reacties die we ontvingen op basis van de artikelen.

1. Einde daling hypotheekrente in zicht? 
Onder andere de rente van staatsleningen geeft de richting aan van de hypotheekrente. Deze rente zat na een lange tijd weer in de lift. Een tijdelijke opleving of omslagpunt?

2. Jouw AOW-leeftijd in het nieuwe pensioenstelsel
De bevriezing van de AOW-leeftijd is rond. Tot 2021 blijft de AOW-leeftijd steken op 66 jaar en 4 maanden. Daarna gaat de stijging minder hard dan nu. Wanneer kan jij met pensioen?

3. Geld uit stenen halen? Overwaardehypotheek populair
Een overwaardehypotheek kan uitkomst bieden als je niet wilt verhuizen maar toch de overwaarde van je woning wilt gebruiken. Bijvoorbeeld als aanvulling op je pensioen. 

4. De nadelen van extra aflossen op je hypotheek
Extra aflossen op je hypotheek is niet altijd voordelig. Denk na wat de invloed van extra aflossen is op bijvoorbeeld je hypotheekrenteaftrek, de bijleenregeling of toeslagen. 

5. Straks spaargeld tot € 440.000 belastingvrij!
Er wordt een nieuw plan gesmeed voor de vermogensbelasting. Het voorstel is voor spaarders gunstig, totdat de spaarrente stijgt. Beleggers komen er echter minder goed van af. 

6. Kan je bieden op een huis onder optie?
Het staat je vrij om interesse te tonen op een woning onder optie. Mocht de koop met de andere geïnteresseerde toch niet doorgaan, sta jij vooraan de rij voor een nieuwe poging. 

7. Spaarders gewaarschuwd voor negatieve spaarrente
De ene bank belooft nooit een negatieve spaarrente te rekenen aan particuliere spaarders. Een andere sluit het juist niet uit. Een gewaarschuwd spaarder telt in ieder geval voor twee. 

8. Je huis niet verkopen maar verhuren?
Een huis verhuren kan een goede investering zijn. Let wel, het is niet vrij van risico. Zo moet je rekening houden met fiscale gevolgen en geldt huurdersbescherming.

9. Eigenwoningforfait omhoog door afbouw wet Hillen
Door de wet Hillen hoeven mensen die hun hypotheek bijna helemaal hebben afgelost geen eigenwoningforfait te betalen. Deze luxe wordt in stappen van 3,33% in 30 jaar afgebouwd. 

10. Verplicht aflossen op een ‘aflossingsvrije lening’
Een aflossingsvrije lening waar toch verplicht afgelost moet worden? Het klinkt vreemd maar is wel de praktijk. Kifid oordeelde dat banken actief mogen sturen naar aflossen.

Ook in 2020 houden we je weer op de hoogte. Voor nu alvast een goede jaarwisseling!

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Koos Alberts Verzekeringen maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie